DE KOMST VAN DE BRUIDEGOM

DE KOMST VAN DE BRUIDEGOM
Column door: Sieberen Voordewind, 1 december 2018

Over de eerste komst van de Here Jezus via een maagdelijke geboorte, zegt de Bijbel in MattheĆ¼s 1:18b-21 in de Herziene Statenvertaling: “Terwijl Maria, Zijn moeder, met Jozef in ondertrouw was, bleek zij, nog voordat zij samengekomen waren, zwanger te zijn uit de Heilige Geest. Jozef, haar man, wilde haar onopgemerkt verlaten, omdat hij rechtvaardig was en haar niet in het openbaar te schande wilde maken. Terwijl hij deze dingen overwoog, zie, een engel van de Heere verscheen hem in een droom en zei: Jozef, zoon van David, wees niet bevreesd Maria, uw vrouw, bij u te nemen, want wat in haar ontvangen is, is uit de Heilige Geest; en zij zal een Zoon baren, en u zult Hem de naam JEZUS geven, want Hij zal Zijn volk zalig maken van hun zonden.” En op Gods tijd kwam Zijn Eniggeboren Zoon Jezus naar de aarde via de vrouw Maria.

Hij kwam om de zonden van alle mensen te dragen. De Bijbel zegt in Johannes 1:29 (HSV): "De volgende dag zag Johannes Jezus naar zich toe komen en hij zei: Zie het Lam van God, Dat de zonde van de wereld wegneemt!" En iedereen die in de Here Jezus gelooft en wat Hij voor alle mensen gedaan heeft en Hem volgt, die behoort tot de bruid van het Lam. De Bijbel zegt in Openbaring 19:7 in de Basis Bijbel: “Laten we blij zijn en feestvieren en Hem prijzen! Want de bruiloft van het Lam begint. Zijn bruid heeft zich klaargemaakt." En in vers 8 staat geschreven: “Ze had mooie kleren van fijn, wit linnen gekregen om aan te trekken. Dat fijne linnen is het geloof van de gelovigen. Door dat geloof zijn ze vrijgesproken van schuld.” 

En over de Here Jezus als de Bruidegom, zegt de Bijbel in Lucas hoofdstuk 5:34 en 35a in de Basis Bijbel: “Jezus zei tegen hen: "Hoe kunnen de gasten op een bruiloft niets eten? Ze zijn gekomen om met de bruidegom feest te vieren. Zolang de bruidegom bij hen is, eten ze mee van de feestmaaltijd. Maar er zal een tijd komen dat de Bruidegom niet meer bij hen is.” Ja, de dag brak aan waarop de Here Jezus weer terugging naar de hemelse Vader. En de belofte die aan de volgelingen van de Here Jezus gegeven werd, was: “Jullie hebben gezien hoe deze Jezus bij jullie is weggegaan naar de hemel. Op dezelfde manier zal Hij weer terugkomen." (Handelingen 1:11b,BB). En eens zal de dag aanbreken waarop de tweede komst van de Here Jezus, de hemelse Bruidegom zal plaatsvinden. Wat een geweldig moment! En de bruid van Christus, de Bruidsgemeente zal deelnemen aan de bruiloft van het Lam. 

Maar voordat de Here Jezus zal terugkomen, is de Bruidsgemeente bezig met het dienen van de Here God en naaste. De Bruidsgemeente wijst net als Johannes de Doper in Johannes 1:36 op Jezus Christus. Door Jezus Christus is er vergeving van alle zonden en is het mogelijk om tot de Bruidsgemeente te behoren en deel te nemen aan het bruiloftsmaal. De Bijbel zegt in Openbaring 19:9 in de Bijbel in Gewone Taal: "...Gelukkig zijn de mensen die uitgenodigd zijn voor het feestmaal op de bruiloft van het Lam..." Dat heeft God gezegd, en het is betrouwbaar."


Als het voor je mogelijk is: LEES ook het boek van
evangelist Sieberen Voordewind:
DE WANDEL VAN DE BRUIDSGEMEENTE: